Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

18-6-2016

Financieel verslag schooljaar 2014-2015
lees verder...


11-2-2016

Inloop koffie-ochtenden op woensdag 17 februari, 2 en 9 maart
lees verder...


1-7-2014

Vriendenstichting heeft het schooljaar afgerond en blikt vooruit
lees verder...


14-4-2014

Vriendenstichting heeft bijgedragen aan project over geld
lees verder...


RSS-feed van ons nieuws

meer informatie

Als u wilt weten welk fiscaal voordeel u heeft bij een donatie aan de Stichting, kunt u contact opnemen met het bestuur.
Contactpagina

Voordelig schenken of sponsoren

Algemeen Nut Beogende InstellingDe Stichting Vrienden van de Vuurvogel Gouda heeft van de Belastingdienst de ANBI-status toegekend gekregen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daardoor zijn er fiscale voordelen voor zowel donateurs om giften te doen, als voor de Stichting om giften te ontvangen ten behoeve van de school:

  • Een donateur kan giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).
  • Een ANBI hoeft geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt voor het algemeen belang.
  • Uitkeringen die een ANBI doet in het algemene belang zijn vrijgesteld voor het recht van schenking.

Wat betekent dit voor particulieren en bedrijven:

Particulieren

Als particulier kan u de gift geheel of gedeeltelijk in mindering brengen op uw belastbaar inkomen en kunt u dus meer schenken met hetzelfde geld. Gewone giften zijn aftrekbaar als ze boven de 1% van het drempelinkomen uitkomen. Zie voor verdere uitleg en voorwaarden deze pagina van de website van de Belastingdienst of de website van ANBI.nl.

Bedrijven

Een bedrijf (B.V., N.V., of anderszins vennootschapsbelastingplichtig) kan de giften aftrekken van de vennootschapsbelasting. In de praktijk blijkt dat bedrijven bij voorkeur geen geld geven voor de exploitatiekosten, maar wel geïnteresseerd zijn in sponsoring van aanvullend lesmateriaal. Als er zakelijke beweegredenen zijn, kan het bedrijf de uitgaven die gepaard gaan met de sponsoring in aftrek brengen.

Meer informatie over ANBI kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.

Hulpmiddelen

Er zijn ook enkele hulpmiddelen  waarmee men de aftrek van giften kan berekenen:

 

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:





(update: 2-4-2013)