Steun ons nu!

Uw steun kost slechts een paar muisklikken.
Onze Vriendenstichting is Partner van deze webwinkels en krijgt commissie op uw aankopen. Klik nu op een van deze banners:

Bol.com

algemeen


Wehkamp


Conrad

Conrad-banner


laatste nieuws

18-6-2016

Financieel verslag schooljaar 2014-2015
lees verder...


11-2-2016

Inloop koffie-ochtenden op woensdag 17 februari, 2 en 9 maart
lees verder...


1-7-2014

Vriendenstichting heeft het schooljaar afgerond en blikt vooruit
lees verder...


14-4-2014

Vriendenstichting heeft bijgedragen aan project over geld
lees verder...


RSS-feed van ons nieuws

meer informatie

Dankzij een compacter lesrooster blijft er tijd over voor vakken en activiteiten die voor deze kinderen de extra uitdaging bieden die ze nodig hebben. Sponsors en donateurs kunnen met een financiële of materiële bijdrage de lessen en materialen van onze school verrijken!

Download de wensenlijst

Wat heeft de school nu nodig?

De Goudse Vuurvogel heeft een wensenlijst voor extra lesmateriaal. Hieronder staat een overzicht van artikelen en spullen die men zou willen aanschaffen. Daarna, onderaan op deze pagina vindt u een overzicht van projecten waarvoor de school gastlessen of excursies wil organiseren. Onderstaand overzicht is ook beschikbaar als een PDF-document dat gedownload kan worden.
Misschien zit er iets bij waar u of uw bedrijf een bijdrage aan wil leveren.

Kunnen we op u rekenen?

Verkeerswandkaarten

Deze wandkaarten zijn gedrukt op 155-grams syntape, formaat 100 x 70 cm en omvatten in totaal ruim 144 borden, met onder elk bord de wettelijke tekst. Naast gemoderniseerde borden zijn ook de nieuwe borden, conform het nieuwe RVV (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens) opgenomen. Worden inclusief 2 aluminium posterklemmen geleverd.
Prijsindicatie: € 85,40 per twee (Heutink, incl. BTW, twee nodig).

Verkeerswandkaarten

Globe "Kleur mijn wereld"

Een globe met alleen de contouren van elk land afgebeeld. Met behulp van een whitebord stift is de globe zelf in te vullen. Wordt geleverd inclusief 5 instructie- en werkkaarten, 6 whitebordstiften en 12 herbruikbare dierenstickers.
Prijsindicatie: € 45 per globe (Heutink, incl. BTW), er zijn 8 stuks nodig.

Globe Kleur mijn wereld

Kubieke meter

Geheel plastic demonstratiemodel, bestaande uit: 12 buizen, waarvan 3 met decimeterverdeling, en 8 verbindingsstukken.
Prijsindicatie: € 60 (Heutink, incl. BTW).

Kubieke meter
 

Warming-up dobbelsteen

Voordat er gesport wordt eerst een warming-up. Gooi de dobbelsteen en voer de opdracht uit die de dobbelsteen toont.
Prijsindicatie: € 25 (Heutink, incl. BTW).

Warming-up dobbelsteen

Jongleerset economic

Budgetset! Bevat materiaal om 15 personen gelijktijdig te laten jongleren. Set bestaat uit 12 jongleerballen compact, 3 jongleerbordjes met kunststof stokken, 6 grote diabolo's met stokken en 6 jongleerringen (ø 32 cm). Set wordt geleverd in doorzichtige zak en is voorzien van een aantal instructieboekjes.
Prijsindicatie: € 104 (Heutink, incl. BTW).

Jongleerset Economic

Djembé's

Deze handgemaakte djembé's (vervaardig uit één stuk hout) uit West Afrika zijn eenvoudig te bespelen. Door de verschillende plaatsing van de handen kun je verschillende tonen, ritmes produceren.
Prijsindicatie: € 55 (Heutink, incl. BTW), er zijn vijf stuks nodig.

Djembé

Piramides Engels

Een prachtig leerspel om de Engelse taal te bevorderen.
De leerlingen verdelen de driehoeken met vragen en antwoorden, bijvoorbeeld afbeeldingen en woorden. Als ze deze bij elkaar gezocht hebben leggen ze de driehoeken aan elkaar. Is het goed, dan ontstaat er een grote driehoek; de piramide met zelfcontrole middels de rode ballen. De Engelse piramiden bestaan allen uit 25 elementen.
In te zetten voor differentiatie, zelfstandig werken en hoekenwerk.
Prijsindicatie: € 14 per stuk (Heutink, incl. BTW), er zijn 3 stuks nodig

Piramides Engels

GIGO technieksets

De GIGO technieksets bieden een uitstekende mogelijkheid om de doelstellingen te behalen bij het implementeren van techniek binnen vakken als rekenen, wereldoriëntatie, sociale competenties, enzovoort. De sets kenmerken zich door hun betaalbaarheid, gebruiksgemak en hoge onderwijskundige opbrengst.
Prijsindicatie: vanaf € 50 per doos (incl. BTW).

GIGO technieksets

Bolleboos rekenboekjes

Met Bolleboos rekenen/wiskunde worden begaafde kinderen uitgedaagd hun talenten optimaal te ontplooien. Het materiaal is afgestemd op de typische manier van denken van begaafde kinderen: grote denksprongen kunnen maken, snel op een bepaald abstractieniveau kunnen werken en goed kunnen redeneren. Daarbij staat voorop dat de leerstof niet alleen maar ‘moeilijk’ is maar ook appelleert aan het experimenteergedrag, op het willen weten.
Prijsindicatie: vanaf € 65 per boekje (incl. BTW), er zijn verschillende soorten.

Bolleboos rekenen/wiskunde

Technisch Lego

Technisch Lego is een spannende, uitdagende bouwervaring waarmee je levensechte, authentieke modellen met veel werkende functies kunt maken.
Prijsindicatie: vanaf € 30 per doos (incl. BTW).

Technisch Lego

Polydron

Polydron is een eenvoudig bouwsysteem. De duurzame plastic vormen passen aan elkaar door middel van een uniek kliksysteem, dat het mogelijk maakt driedimensionale figuren te creëren. Polydron is ontworpen om het praktisch uitwerken en onderzoeken van verschillende mogelijkheden op wiskundig gebied, zoals vorm en ruimte, mozaïek, sorteren en benoemen, probleem oplossen en de ontwikkeling van wiskundige en taalkundige terminologie.
Prijsindicatie: vanaf € 150 per klassendoos (incl. BTW).

Polydron bouwsysteem

ICT-materiaal

De school beschikt op dit moment over 50 laptops Er gaat wel eens een laptop kapot, of onderdelen verslijten en dan is er budget nodig voor reparatie of vervanging.
Prijsindicatie: € 800 per laptop, € 50 per extra adapter, € 70 per vervangende accu, € 70 per vervangend toetsenbord.

Uitbreiding of vervanging van laptops


Vervoer bij excursies

Voor excursies buiten Gouda is er altijd een vorm van vervoer nodig, zeker als de locatie niet goed met het standaard openbaar vervoer bereikbaar is. Gedacht wordt aan busvervoer met afstanden tot (waarschijnlijk) maximaal 50 kilometer rondom Gouda, soms voor een dagdeel, soms voor de hele schooldag.
Indicatie: vervoer voor 20 personen (1 klas, inclusief begeleiders) of een veelvoud hiervan.

Busvervoer gewenst


Diverse projecten

Gedurende het jaar worden er verschillende projecten uitgevoerd. Per project komen er vaak gastsprekers uit het bedrijfsleven of de overheid vertellen over hun dagelijkse praktijk. Andersom worden er door de verschillende klassen ook vaak excursies ondernomen bij bedrijven.
Wanneer een bedrijf geen mogelijkheid ziet om geld te doneren, dan is het ter beschikking stellen van een medewerker voor een gastles natuurlijk nog steeds wel een optie. Het organiseren van een excursie inclusief vervoer er naar toe is een andere optie voor bedrijven om in materiële zin bij te kunnen dragen.

Het overzicht van projecten in het schooljaar 2011-2012 staat hieronder vermeld, de school staat open voor alle creatieve suggesties voor een passende bijdrage:

  • september - oktober: vuurvogel
  • november - december: Sinterklaas en Kerst
  • januari - maart: milieu
  • maart - april: Kids in Bizz  
  • april - juni: bouwen en wonen

Wilt u ook een keer gastspreker zijn bij ons op school?  

Download hier het overzicht van bovenstaande wensen.

Deel deze pagina, klik op deze knoppen:





(update: 10-12-2014)